Bejelentés


Tanácsadás & ügyintézés Konkrét igényre, korrekt tájékoztatás!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Hasznos infók lakossági és vállalati igénylőknek

Milyen fedezetre van szükségem?
Attól függ, milyen hitelterméket szeretne igénybe venni, azaz a hitelcéltól és attól is függ, magánszemélyként vagy vállalkozóként igényli a hitelt. (Tájékoztatónk nem teljes körű, csak az alapinformációkat tartalmazza!)

Magánszemély igénylése esetén:
Jelzáloghitelhez: ingatlanvásárlás, építés, bővítés, felújítás, korszerűsítés, szabadcél, hitelkiváltás.

A hitel fedezeteként csak Magyarország területén levő per-, teher- és igénymentes, valamint önállóan forgalomképes ingatlan szolgálhat, melynek műszaki állapota végleges. A Bank a hitel fedezetét képező ingatlan(ok)ra jelzálogjogot jegyeztet be.
* lakás (albetétesített: külön tulajdoni lappal rendelkező társasházi lakás)
* lakás (nem albetétesített: lakótömbben lévő lakás, ebben az esetben minden tulajdonos érintett a hitel visszafizetéséért)
* sorházban lévő lakóingatlan (külön tulajdoni lappal rendelkezik)
* családi ház
* üdülő, hétvégi ház, nyaraló
* építési telek
* termőföld (bankfüggő)
* zártkert, amin lakóingatlan van feltüntetve (bankfüggő)
* vásárolandó üzlethelyiség

Kiegészítő fedezet: (bankfüggő)
* a fentieken kívül: garázs önálló vagy nem önálló tulajdoni lapon feltüntetve. (Bankfüggő)
Önálló vagy kiegészítő fedezet: lakástakarék pénztári új és/vagy meglévő szerződés valamint életbiztosítás (bankfüggő), betét, kötvény, részvény, életbiztosítás, stb.

Egyéb: készfizető kezes

Fontos: az ingatlanok terheltsége, forgalmi értéke, területi elhelyezkedése (bankfüggő), általában 3 ingatlan fogadható be fedezetnek (bankfüggő)

Személyi hitelhez:
* jövedelem (igazolható), bankfüggő, mely adóköteles és nem adóköteles jövedelem is lehet
* jármű fedezete (ami lehet motor, csónak, stb. is)

Folyószámlahitelhez: időszakos felülbírálással; folyószámla, ahová bér, bér jellegű jövedelem érkezik.
* aktív folyószámla, amelyre bér, bérjellegű jövedelem érkezik (bankfüggő: folyószámla nyitásának időpontja, és a munkaviszony kezdeti időpontja)

Lombard hitelhez:
* meghatározott értékpapírok (kamatos kamatot hozó betét, biztosítási kötvény, kötvény, kincstárjegy, részvény, stb.)

Lízinghez:
Gépjármű-finanszírozás
* új és 15 évnél nem lehet régebbi a futamidő lejáratakor; minden autómárkára, mely széria kivitelű és rendelkezik magyarországi vezérképviselettel
* új kishaszon gépjármű és 12 évnél nem idősebb a futamidő lejáratakor; minden autómárkára, mely széria kivitelű és rendelkezik magyarországi vezérképviselettel
* nagy motorok: Aprilia, Benelli, BMW, Buell, Cagiva, Ducati, Gilera, Harley-Davidson, Honda, Husaberg, Husquarna, Hyosung, Kawasaki, KTM, Kymco, Moto Guzzi, Moto Morini, MV Agusta, MZ, Piaggio, Suzuki, Triumph, Yamaha, Vespa.); új és 10 évnél nem idősebb használt motorok. Nem finanszírozható: a cross, triál, három- (trike), négykerekű (ATV) és áruszállító motorok, oktatásra, versenyzésre használt motorkerékpárok, a 100 cm3 alatti motorok.
* Magyarországon, hivatalos márkakereskedőnél vásárolt, széria-kivitelű robogók, quadok finanszírozhatók. Minden új, négykerekű motorkerékpár, márkától függetlenül, Minden új, 100 cm3 alatti motorkerékpár, márkától függetlenül.

Ingatlanok vásárlása, szabadcélra, hitelkiváltásra (20% önrésztől 75 millió forintig "paszív" KHR-es státusszal, 3 havi rendszeres minimálbér jövedelemmel !!):
* elsődleges fedezetek: használt vagy új építésű családi házak, társasházi lakások, panellakások, vegyes funkciójú ingatlanok, üdülők, és garázs (amennyiben lakóingatlan részét képezi), továbbá belterületi.

Vállalkozói hitelekhez
Új Magyarország Mikrohitel és Új Magyarország Hitelgarancia
* Ingatlan: A hitel fedezeteként csak Magyarország területén levő per-, teher- és igénymentes, valamint önállóan forgalomképes ingatlan szolgálhat, melynek műszaki állapota végleges. A Bank a hitel fedezetét képező ingatlan(ok)ra jelzálogjogot jegyeztet be. Tehermentes (Magyar Állalmkincstár és az adott hitelező bank terhe lehet rajta) ipari, kereskedelmi, szolgáltatói ingatlanok. Az ingatlan a cég tulajdonában van, ill. lesz, valamint cégtulajdonos tulajdonában van, ill. lesz).
* Bankbetét (kamatos kamatot hozó a futamidő alatt)
* Magyar Állampapír
Új Magyarország Agrár Fejlesztési Hitelprogram
* Szakképzettség, elnyert pályázat, üzleti terv, ingatlan (termőföld is), gépek, árukészlet
Kitöltendő Nyilatkozatok és Adatlapok, dokumentumlista igényléséhez kattintson IDE! Kérjük adja meg a kontakt személy nevét, elérhetőségét is!

START Hitelprogram vállalkozásindítás, elsősorban praxisvásárlásra orvosoknak, patikanyitásra
* A építendő ingatlan jövőbeni értéke
* gépek, berendezések
* induló árukészlet
* pénz közvetlen szolgáltatása útján történő részesedés szerzése

Vállalkozói kártyák
Széchenyi kártya:
* ingatlanfedezettel vagy ingatlanfedezet nélkül (bankfüggő)
Vállalkozói Kártya:
Egy szabadon felhasználható, hitelbírálattól függően akár 9 millió forintos keret segítségével a halasztott fizetés lehetőségét biztosítja vállalkozása számára.

A kártyához kapcsolt különleges szolgáltatás - a Bank Beszerzési Árgarancia - biztosítja Önnek, hogy kártyájával a legjobb áron vásárolhasson, ráadásul védelmet nyújt a megvásárolt áru esetleges sérüléséből eredő károkkal szemben is.

Folyószámlahitel
Igény szerint megvizsgáljuk vállalkozását és a bank ügyfélminősítésének megfelelően hitelkeretet, számlaegyenlegének túlhúzási lehetőségét biztosít Önnek, mely időszakos likviditási problémáinak áthidalását jelenti. 
Egyéb
* Ingatlan: tehermentes (Magyar Állalmkincstár és az adott hitelező bank terhe lehet rajta) ipari, kereskedelmi, szolgáltatói ingatlanok. Az ingatlan a cég tulajdonában van, ill. lesz, valamint cégtulajdonos tulajdonában van, ill. lesz).
* Bankbetét (kamatos kamatot hozó a futamidő alatt)
* Magyar Állampapír
* Folyószámla forgalom / éves nettó árbevétel
* gépek, berendezések
* mezőgazdasági gépek (elsősorban lízing!)
* autó
* haszongépjármű


Mit jelent az ügyfélminősítés?
Attól függ, milyen hitelterméket szeretne igénybe venni, azaz a hitelcéltól és attól is függ, magánszemélyként vagy vállalkozóként igényli a hitelt. (Tájékoztatónk nem teljes körű, csak az alapinformációkat tartalmazza!)
Ügyfélminősítéshez figyelembe vevő adatok, információk:
* életkor, egészség
* amennyiben jövedelemigazolást kér a pénzintézet: 3 havi munkaviszony (bankfüggő), határozatlan idejű munkaszerződés (bankfüggő), min. a minimálbér (minimális jövedelem nagysága – bankfüggő), ami általában folyószámlára kell, hogy érkezzen. Bankfüggő: elfogadhatnak nem folyamatos munkaviszonyt is, és a 3 hónap helyett kérhetnek maximum 1/2-1-1 és 1/2-2 éves munkaviszonyt is, hitelcéltól függően
* Munkaszektor
* Amennyiben vállalkozás tulajdonosa, ill. egyéni vállalkozó vagy közeli hozzátartozójának a vállalkozásában munkavállaló: a vállalkozásról adó és köztartozásról szóló APEH igazolást is kér a Bank (bankfüggő)
* a folyószámlájáról átutalt egyéb nem kiváltandó hiteltörlesztések összege levonásra kerül a jövedelméből, a fennmaradó összeget veszi figyelembe a bank. Fedezethiány miatti átutalás meghiúsulása is kizáró ok lehet.
* KHR: Központi Hitelinformációs Rendszerben való felkerülés, mint "rossz adós", kizáró ok lehet. Rendezett tartozások (passzív KHR - státusz) esetén bizonyos feltételek meglétekor finanszíroz a bank (bankfüggő).


Mennyibe kerül a hiteligénylés, kölcsönszerződés és a folyósítás?
Ez nagyon fontos kérdés. Nehéz erre egy standart tájékoztatót összehozni, főleg vállalati ügyfeleink számára. Lakossági ügyfeleinknek is általános költségekről tudunk információt szolgáltatni.

Termékkondíciók, banki hirdetmények, számos akciók is befolyásolják mindezt. Az egyedi ajánlat(ok) összeállításakor természetesen ezeket mind figyelembe vesszük, hiszen napi információkkal, képzéseken való részvételekkel, széles banki kapcsolatokkal rendelkezünk.

Azt javasoljuk, amennyiben magánszemélyként igényli a hitelt, hogy töltse ki és küldje el nekünk az ajánlatkérő űrlap egyikét, és 2 munkanapon belül hiteles információt készítünk Önnek, amely tartalmazza a bankokkal egyeztetett előminősítést is.

Nekünk ez természetesen mindez költséggel jár, de a tájékoztatásért és tanácsadásért semmilyen díjat nem számolunk fel, viszont azt kizárólag személyes találkozás keretén belül tesszük.


Milyen kockázatokra számíthatok?
Egyik legfontosabb kérdés. Aláírna Ön egy olyan kölcsönszerződést, vagy bármilyen szerződést, hogy azt el ne olvasná? Sajnos tapasztaljuk, hogy a hozzánk forduló ügyfelek többsége azzal sincs tisztában, mekkora kockázatot vállalt fel, amikor elindította kérelmeinek benyújtását és aláírta a szerződéseket. Másodjára, sokadjára bizonyosan megfontoltabbak lesznek. Összeállításunkat nem elrettentésként, hanem figyelemfelhívás céljából tesszük közzé.

Már a hiteligénylés is kockázattal jár! Hiszen vannak előzetes költségek. Amennyiben elutasításra kerül a kérelem, elveszíti az ügyfél.
Termékkondíció ismeretének hiánya: nincs olyan bank, közjegyző, aki nem tájékoztatja teljes körűen Ügyfeleit a kölcsönszerződéskor, ill. a közjegyzői okirat aláírásakor. Sajnos nem az igényléskor. A szerződéskötés időpontjában már nehéz visszakozni az aláírástól, mert már szinte a "kezünkben van pénz".

Kamatok, kezelési költségek változásai: egyoldalú módosítás a bankok részéről, amelyet az aktuális Hirdetményeikben tesznek közzé, valamint minden ügyfelét erről írásban kell tájékoztatnia még az esedékes törlesztő részletek megfizetése előtt. Deviza alapú hiteltermékek esetén: a deviza árfolyamok változásainak köszönhetően változnak a fix kamatozású hiteltermékek törlesztő részletei.
2009. június 30.-áig megkötött lakástámogatási szerződésekre vonatkozóan:
Államilag támogatott lakáshitelek kamatai: a támogatás 20 évre szól maximum. Ez azt jelenti, hogy amíg a piaci kamat változó, addig a támogatás mértéke nem, a támogatás piaci kamat csökkentésére szolgál. Így az államilag kamattámogatott lakáshitelek kamatai is változnak. A kölcsönszerződés futamideje lehet több is, mint 20 év, akár 45 év is! A kamattámogatási időszak után a kölcsön piaci kamattal fog tovább érvényben maradni.
Lakásépítési kedvezmény (LÉK: LakásÉpítési Kedvezmény, régi nevén "szocpol"): építkezés, bővítés-egyéb támogatott lakáscél- esetén amennyiben a lakhatási engedély előtt meghiúsul a hitelcél, akkor kamatos kamattal kell az államnak a támogatás összegét visszafizetni, vagy letétbe is lehet helyeztetni, amennyiben az eladott -sajnos a meg nem valósult- ingatlan eladási árából új lakóingatlanhoz nem jut az ügyfél.
A támogatást már nem lehet igényelni, de a 2009. június 30.-áig megkötött szerződések érvényben maradtak!

Megelőlegező kölcsön: amennyiben nem valósul meg a gyermek(ek) születése határidőre, a támogatás összege hozzáadódik a kölcsön -amennyiben van- összegéhez, azaz banki hitellé "változik.
Magyar Államkincstár-lakástámogatási tájékoztató
Fedezeti biztosítási díjak nem fizetése: a bank egyoldalúan felbontja a szerződést. Ezeken kívül még el kell gondolkodni azon is, mit fogunk tenni abban az esetben, ha nem tudjuk fizetni -anyagi, egészségügyi problémák miatt - a hitelünk törlesztését. Ezért célszerű az öntakarékoskodás, mint pl. fedezeti biztosítás(ok) megkötése.Kockázatok csökkentése
Emelkedő kamatok, deviza-árfolyam változása? Talán ezek a leglényegesebb kockázatok. Azért talán, mert ezek mind kivédhetőek, amennyiben olyan induló törlesztő részleteket választunk, hogy be tudjuk vállalni az öntakarékoskodást is.
Pl. egy 10 M Ft hitelösszeg esetén 20 évre lehet a havi törlesztő részletünk kb. 75-120 ezer forint közötti összeg, de az induló törlesztő részlet 75 432 Ft, akkor vállaljunk be még havi 15-20 ezer forint megtakarítást olyan folyószámlán, amelyről pénzünkhöz bármikor hozzá tudunk férni, csekély banki jutalék felszámítása mellett. Ezzel kapcsolatosan is érdemes szakemberhez fordulnia!

Bármilyen probléma merülne fel a törlesztő részletek fizetésének vállalásaival kapcsolatosan: személyesen keressük meg bankunkat és kérjünk fizetés átütemezést, ami ugyan szerződésmódosítással jár, de a hitel nem kerül felmondásra. Amennyiben ezt nem tesszük meg és mégsem tudjuk a hátralékos díjat(kat) befizetni bankunkban, akkor sajnos az első elmaradástól számított 91. napon fel fogunk kerülni a KHR listára, mint "rossz" adós.

Ezek után már nehéz a hitelt bármelyik bankba "átvinni", és ha nem teszünk semmit, akkor jön a hitelfelmondás, amit közjegyzői okiratba foglalnak, majd elkezdődik a bírósági végrehajtás elindítása. Gondolom ez akkora terhet fog jelenteni, hogy nem csak a bank, hanem a közjegyző és a végrehajtó munkadíja is az ügyfelet terheli. Mit tehetünk felmondott hitel esetén? Írjon nekünk és megkeressük az Ön számára az alternatív megoldást!

Kérjen ajánlatot!
Azt javasoljuk, amennyiben magánszemélyként igényli a hitelt, töltse ki és küldje el nekünk az ajánlatkérő űrlap egyikét, és 2 munkanapon belül hiteles információt készítünk Önnek,amely tartalmazza a bankokkal egyeztetett előminősítést is. Nekünk ez költséggel jár, de a tájékoztatásért és tanácsadásért természetesen semmilyen díjat nem számolunk fel, viszont azt kizárólag személyes találkozás keretén belül tesszük.


Miért hiteltanácsadón keresztül?
A tájékozódás az iránytűm. Ez is lehetne ennek a kis fejezetnek a szlogenje.
Számos lehetőség van az információk begyűjtésére, hiszen online is már sok minden elérhető. Minél nagyobb a kínálat, annál nagyobb lesz a kereslet, ezt tapasztaljuk a hitelezés területén, mi, a független tanácsadók és ügyintézők. Már nincs olyan hét, sőt nap, hogy ne hallanánk újabb és újabb változásokról, lehetőségekről, alternatív megoldási termékekről. Ezeket az információkat mi hivatalosan, és hitelesen kézhez kapjuk szerződött pénzintézeteinktől, hiszen nekik is fontos a mi tájékoztatásunk, hogy ügyfeleinknek egyedi, a piacon elérhető optimális terméket tudjuk kiajánlani annak érdekében, hogy minél több, sikeres ügyletet tudjunk menedzselni a bankok számára.

Miért keres meg minket az ügyfél?
Elsőre azt mondanánk, hogy ajánlatért. Ne Önnek kelljen napokat, akár heteket, bankok várótermeiben töltenie, ill. az interneten böngésznie.
Ma hazánkban több mint 60 kereskedelmi bank, szakosított pénzintézet –részvénytársaságként és szövetkezeti formában (takarékszövetkezetek)- működik*. Ehhez képest mi is csak közel a felével vagyunk leszerződve, amelynek összetétele 2008. okt. 15-ei gazdasági válság beállta óta folyamatosan alakul.
*1913-ban 1838 Bank és Takarékpénztár, 4 Földintézet és 3191 Hitelszövetkezet működött.
Ajánlott link: Bankvilág, Pénzvilág.
Másodjára azt mondom: nehezen igazodik el ügyfelünk a bankok termékkínálatai között, egyedi kondíciók megtalálása roppant nehéz feladat, hiszen nekünk is két munkanap kell, mire vállaljuk a lakossági ajánlat(ok) - amennyiben minden szükséges adat a rendelkezésünkre áll - megírását.

Ajánlatot bármelyik banktól kaphat az érdeklődő, amennyiben pedig alternatív megoldást javasolnak, akkor kizárólag a saját lehetőségeikhez mérten teszik azt. Ezen kívül több banki ajánlat termékéből már nehezen tud választani mind a lakossági, mind a vállalkozói érdeklődő, a kockázatot nehezen ismerik fel.

Több időt tudunk fordítani ügyfeleinkre, akár "Team"-ként is, mint a banki "belsős" ügyfélreferens, akinek az asztalánál sorban állnak, ill. a váróteremben ülve sorszámmal a kezükben várakoznak, és ha lejár a munkaidő, nem lehet őket elérni. Mégis: Ők is igyekeznek a lehető legnagyobb figyelemmel lenni az ügyfeleik iránt, de kizárólag a saját termékkínálatuk áll a rendelkezésükre.

Munkatársaink között vannak, akik már több, mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkeznek. Ahhoz, hogy ügyfeleinket minél szélesebb körben ki tudjuk szolgálni, új ügyfélkört tudjuk szerezni, elengedhetetlen a termékismereteken kívül a szakosodás, ill. a profilbővítés, terméktársítás, gondolok itt a biztosítási területre, a lízingpiacra, az ingatlanértékesítésre, időskori élet- és jelzálogjáradédok intézésére, egyéb pénzügyi befektetési területre.

Összefoglalva és röviden: időmegtakarítás - szakértelem - széleskörű szolgáltatás.


A havi törlesztő részleteknek az összehasonlítása
Célunk a figyelemfelhívás. Amikor hitelkérelmünket befogadja az adott bank /pénzintézet (továbbiakban bank), bírálatkor nem csak a fedezetet vizsgálja, hanem a fizetőképességünket is, ennek függvényében "állítja be" a kamatot és a kezelési költséget, a hitelösszeg maximális értékét, és a a futamidőt. Ezért a törlesztő részletünk is változhat.

Minél magasabb a bank által elfogadott igazolható jövedelmünk (adós, adótárs, kezes), minél értékesebb fedezetet adunk, annál kevesebb kockázatot vállal be a hitelnyújtó bank.
Fontos: a bankok a kölcsönkérelmek elbírálásánál figyelembe veszik a hitelcélt, az ügyfelek fizetőképességét, a fedezet(ek) piacforgalmi értékét, (egyéb fedezeteket, mint elő-takarékossági, életbiztosítási szerződések, betétek, kötvények, állampapírok, stb.), egyéb paramétereit, adatait.

Jövedelmünk hogyan befolyásolja a havi törlesztő részleteket?
1 000 000 Ft kölcsönösszegre, egyenletes törlesztéssel, változó kamatozással, türelmi idő nélkül, önálló, nem kombinált termékekre, akciók nélkül / banki deviza törlesztési árfolyammal ( 2009.03.18) számoltunk a példáknál.

Fontos: az adatok tájékoztató jellegűek, a teljesség igénye nélkül készült, összehasonlítás céljából! A konkrét hiteligényre elkészített ajánlatunk tartalmazni fogja a kondíciókat, az előzetes elszűrés alapján.

Kattintson IDE a törlesztő részletekhez!

*: minimális jövedelem igazolása: a bank által beszámított adózó és nem adózó jövedelem, ami minimum a minimálbér vagy amit a bank minimum elfogad! Bankfüggő, hogy csak az adósnak kell ezt igazolni, vagy az adóstárnak is. **: a minimálbérnél több jövedelem igazolása, a bank által beszámított adózó és nem adózó jövedelem. A bankok ebben a kategóriában vagy a KSH adatait veszik figyelembe, vagy az általuk meghatározott számításokat.

A havi jövedelem és a havi törlesztő részletek aránya is meghatározó!

Egyedi ajánlatunk mindezt figyelembe fogja venni.

- Optimus Credit & Marketing -
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!